Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Rīgā policija operatīvi aizturēja divus velosipēda zagļus, kuri zādzību pastrādājuši video kameru priekšā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Svētdienas rītā ap pulksten 9:45 Rīgā, Melnsila ielā, iepretim kādam tirdzniecības centram nozagts velosipēds. Tā īpašnieks, izejot no veikala, konstatēja, ka ir pārgriezta drošības trose un transporta līdzekļa vairs nav. Cietušais nolēma paieties nedaudz tālāk, cerot pamanīt kādu braucam ar viņa velosipēdu. Pēc brīža ceļā viņš sastapa policistus, kuriem palūdza palīdzību.

Patrulējot kopā ar ekipāžu, cietušais pamanīja savu velosipēdu un policistiem norādīja uz personu, kura pārvietojās ar to. Policisti vīrieti aizturēja. Aizturētais nespēja paskaidrot velosipēda izcelsmi un tika nogādāts iecirknī, kur arī no paša cietušā nekavējoties tika pieņemts iesniegums par velosipēda zādzību.

Izmeklējot notikušo, policisti secināja, ka zādzības vietā ir pieejamas videonovērošanas kameras. Video ierakstos policisti pamanīja, ka zādzību tiešām ir pastrādājis aizturētais vīrietis, taču viņam bijis kompanjons.

Policisti otrās personas identitāti noskaidroja un pēc dažām stundām aizturēja arī viņu.

Pirmais aizturētais pēc kāda laika izstāstīja patiesību, jo saprata, ka aizturēts arī viņa līdzdalībnieks, norāda policijā.

Pirmais aizturētais ir 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk jau tiesāts par zādzībām un vairakkārt jau nonācis policijas redzeslokā, taču otrs aizturētais ir 1997. gadā dzimis vīrietis, kurš arī jau agrāk vairakkārt tiesāts par zādzībām.

Abi aizturētie vīrieši nogādāti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!