Foto: F64

Pēc nepieciešamo izmeklējumu veikšanas ārstu konsīlijs, kurā bijuši gan ķirurgi, gan traumatologi, nolēmis tomēr neoperēt šorīt Rēzeknes apkaimē aizdomās par bruņotu laupīšanu aizturēto vairākkārt tiesāto Ralfu Tokaho un nodevis viņu policijas rīcībā.

Rēzeknes slimnīcas Veselības aprūpes vadītājs Jāzeps Korsaks aģentūrai LETA pastāstīja, ka cietušā izmeklējumu gaitā secināts, ka brūce labajā plecā, ko Tokaho guvis apšaudes laikā vairāk nekā pirms pusotras nedēļas, ir apdzijusi, lode nav skārusi dzīvībai svarīgus orgānus, steidzama ķirurģiska iejaukšanās nav nepieciešama un pacients var turpināt ārstēšanos ambulatori.

"Atbildot uz mediķu jautājumu, kā viņam izdevies panākt, ka brūce, neskatoties uz svešķermeni organismā, sāk nevis strutot, bet gan dzīt, Tokaho pastāstījis, ka licis pie rētas sūnas," stāstīja Korsaks.

Jau ziņots, ka operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā šodien ap pusnakti Rēzeknes apkaimē kādā neapdzīvotā vasarnīcas mājā policijas darbinieki aizturējuši ilgāk nekā pusotru nedēļu bēguļojušo, par bruņotas laupīšanas veikšanu meklēto 1965.gadā dzimušo Tokaho.

Par smagiem noziegumiem aizdomās turēto Tokaho izdevies atrast, izmantojot termovizoru jeb kameru, kas uztver siltumu. Kā aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele, pēc Valsts policijas (VP) pieprasījuma Tokaho meklēšanā tika iesaistīts Valsts robežsardzes (VRS) Aviācijas pārvaldes helikopters.

Izmantojot robežsardzes helikoptera nakts redzamības iekārtu ar termovizoru, tika konstatēts siltuma izdales avots kādā Rēzeknes pilsētas nomales dārza mājiņā. Robežsargu grupa tika nosūtīta pārbaudīt šo objektu. Izrādījās, ka dārza mājiņā ir paslēpies meklētais noziedznieks.

Aizturēšanas brīdī pie viņa tika atrasts un atsavināts šaujamierocim līdzīgs priekšmets. Informācija par to, ka Tokaho bijis ievainots, ir apstiprinājusies, tāpēc viņš tika nodots mediķu aprūpē palīdzības sniegšanai.

Rēzeknes tiesa piemērojusi Tokaho drošības līdzekli apcietinājumu.

Izmeklēšanas pasākumi turpinās, tāpēc plašākus komentārus par notikušo policija pagaidām nesniegs.

Jau ziņots, ka 23.augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965.gadā dzimušā Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu "Audi Q7".

Brīdi vēlāk pilsētā šo automašīnu, kad tā ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgt un avarēja.

Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgo priekšmetu un atņēma viņiem trafarēto dienesta automašīnu. No iegūtajām liecībām izriet, ka pēc tam noziedznieks, visticamāk, atbrīvojās no ieroča un, iespējams, devās Krievijas robežas virzienā.

Policija norāda, ka Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadu sodu ieslodzījumā.

Bēguļojošais noziedznieks bija izsludināts arī starptautiskajā meklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!