Foto: LETA
Lai mudinātu gājējus parūpēties par savu drošību, Valsts policija trešdien rīkoja akciju "Esi redzams". Kopumā Rīgā un tās apkārtnē gājējiem par atstarotāju nelietošanu noformēti 40 protokoli, informēja Valsts policija.

Lielākoties pārkāpējiem piemērot brīdinājumi, nevis naudas sodi.

Kopumā policija secina, ka izpratne par atstarotāju nepieciešamību kļuvusi lielāka, bet izpildījums joprojām klibo. Joprojām ir daudz gājēju bez atstarotājiem un tumšās drēbēs. Tāpat arī neaprīkoti velosipēdi, kas tumsā ir gandrīz nepamanāmi.

Šie cilvēki taisnojas, ka atstarotājs palicis pie citas somas vai vēl par to nav paguvuši padomāt.

Daļai sastapto cilvēku atstarojoši elementi bijuši, bet iezīmējās cita tendence - tie mēdza izdarīt citus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, kas tiešā veidā apdraud viņu dzīvību, piemēram, brauktuves šķērsošana pie sarkanās gaismas, pārvietošanās pa nepareizo pusi.

Jau ziņots, ka šogad ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudējuši 39 gājēji un 11 velosipēdu vadītāji.

Lai mudinātu gājējus parūpēties par savu drošību, Valsts policija arī šogad rīko akciju "Esi redzams". Tās laikā vakar policijas ekipāžas visā Latvijā cilvēkiem atgādināja par gaismu atstarojošu elementu lietošanu.

Sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju satiksmes dalībniekiem sarūpēti dažādi gaismu atstarojoši elementi - atstarotāji, atstarojošās uzlīmes, vestes un velolukturīši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!