Foto: stock.xchng
Par slepkavības izdarīšanu un līķa apgānīšanu notiesātā Oļega Povečerovska aizstāvis pārsūdzējis Ludzas rajona tiesas spriedumu šajā lietā, saskaņā ar kuru tiesājamajam piespriests 14 gadu cietumsods ar policijas kontroli uz trim gadiem bez mantas konfiskācijas.

Kā informēja tiesā, tuvāko triju darba dienu laikā minēto lietu plānots nosūtīt izskatīšanai Latgales apgabaltiesā.

Ludzas rajona tiesa atzinusi Povečerovski par vainīgu slepkavības izdarīšanā un līķa apgānīšanā un piespriedusi viņam 14 gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz trim gadiem bez mantas konfiskācijas. Tiesa arī atņēmusi apsūdzētajam autovadītāja tiesības uz vienu gadu vienu mēnesi un vienu dienu.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, savstarpēja strīda laikā tīši divas reizes izšāvis uz savu paziņu, kurš no šautajiem ievainojumiem miris.

Šāvienus dzirdējusi kāda persona, kura atradusies citā dzīvojamās mājas istabā. Apsūdzētais ar nolūku slēpt izdarīto slepkavību izteicis draudus minētajai personai gadījumā, ja viņa paziņos par notikušo tiesībsargājošajām iestādēm vai citām personām.

Apsūdzētais, slēpjot slepkavības pēdas, ar cirvi sadalījis līķi vairākās daļās, pēc tam tās sadedzinot, bet nesadegušās līķa atliekas apracis augsnē.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 117.panta 5.punkta, 132.panta un 233.panta. 2.daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!