Foto: Valsts policija

Septembra sākumā Rēzeknes apkaimē par bruņotu laupīšanu aizturētā vairākkārt tiesātā Ralfa Tokaho lieta nodota Rēzeknes prokuratūrai, pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

Operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā Ilgāk nekā pusotru nedēļu bēguļojušo, par bruņotas laupīšanas veikšanu meklēto 1965.gadā dzimušo Tokaho policijas darbinieki sadarbībā ar robežsargiem operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā aizturēja 4.septembrī ap pusnakti Rēzeknes apkaimē kādā neapdzīvotajā vasarnīcas mājā.

Aizturēšanas brīdī pie Tokaho tika atrasts un atsavināts šaujamierocim līdzīgs priekšmets. Apstiprinājās arī informācija par to, ka Tokaho bijis ievainots, tāpēc pēc aizturēšanas viņš nodots mediķu aprūpē palīdzības sniegšanai. Rēzeknes tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Cietušā izmeklējumu gaitā mediķi secinājuši, ka brūce labajā plecā, ko Tokaho guvis apšaudes laikā vairāk nekā pirms pusotras nedēļas, ir apdzijusi, lode nav skārusi dzīvībai svarīgus orgānus, steidzama ķirurģiska iejaukšanās nav nepieciešama un pacients var turpināt ārstēšanos ambulatori.

Jau ziņots, ka 23.augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965.gadā dzimušā Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu "Audi Q7".

Brīdi vēlāk pilsētā šo automašīnu, kad tā ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgt un avarēja.

Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgo priekšmetu un atņēma viņiem trafarēto dienesta automašīnu. Valsts policijas Iekšējās drošības birojs nav konstatējis pārkāpumus policistu rīcībā.

Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadu sodu ieslodzījumā.

Bēguļojošais noziedznieks bija izsludināts arī starptautiskajā meklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!