Foto: PantherMedia/Scanpix

Agrāk par zādzībām jau sodīts vīrietis trešdien Rīgā aizturēts par divu atskaldāmo āmuru zādzību, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Trešdien, 28.maija, rītā policija saņēma izsaukumu uz ofisa telpām Jaunpils ielā, kur notikusi zādzība. Kāds vīrietis, izsitot loga stiklu, iekļuva telpās un nozaga divus atskaldāmos āmurus.

Nostrādājot signalizācijai, apsardzes darbinieki izsauca policiju, kas nekavējoties ieradās notikuma vietā. Tomēr garnadzis jau bija aizbēdzis no notikuma vietas.

Policisti sāka zagi meklēt un jau nākamajā dienā, 29.maijā, aizturēja 1973. gadā dzimušu vīrieti, kurš atzina savu vainu noziegumā. Identificējot vīrieti, policisti secināja, ka viņš jau vairākas reizes sodīts par līdzīgiem noziegumiem.

Šobrīd ir sākts kriminālprocess par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!