Foto: F64

Kādu pirms nedēļas no cietuma atbrīvotu vīrieti Rīgā policisti aizturējuši par dzīvokļa apzagšanu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Pagājušajās brīvdienās policisti saņēma izsaukumu uz daudzdzīvokļu ēku Raņķa dambī. Kāda dzīvokļa saimnieki pie mājas pamanīja aizdomīgu vīrieti, kurš uzkrītoši namu vēroja.

Pārbaudot savas mantas, dzīvokļa īpašnieki atklāja, ka nav aizslēguši durvis un no koridora pazudis mobilais telefons, atslēgas, kā arī soma. Mājokļa saimnieki izsauca policiju, kas nekavējoties ieradās notikuma vietā.

Apsekojot apkārtni jau pēc brīža netālu no notikuma vietas policisti aizturēja 1982. gadā dzimušu zagli. Pārbaudot vīrieša identitāti, noskaidrojās, ka viņš brīvībā atrodas vien sešas dienas. Vīrietis iepriekš vairākas reizes sodīts par zādzībām, kā arī narkotisko vielu nelegālu apriti.

Viņš arī atzina savu vainu šajā zādzībā. Vīrietim arī kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Dzīvokļa saimnieki arī atguva nozagtās lietas.

Par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot dzīvoklī, ir sākts kriminālprocess. Šādam noziegumam likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!