Foto: F64

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neuzticēties svešiniekiem, jo ir aktivizējušies krāpnieki, kas cilvēkiem dažādos veidos mēģina izkrāpt naudu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Šā gada 4.jūlijā pagaidām nenoskaidrotas personas piezvanījušas 1929.gadā dzimušai sievietei un informējušas, ka mazdēls ir notriecis bērnu. Minētā telefona zvana rezultātā no cietušās izkrāpti 700 eiro un nozagti 350 eiro. Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess.

Savukārt 7.jūlijā par krāpnieku upuri kļuva 1988.gadā dzimis Lietuvas pilsonis, kurš apstājās pie tirdzniecības vietas un kuram divi, iespējams romu tautības, vīrieši un viena sieviete prasīja palīdzību, jo esot beigusies degviela. Piedāvāja iegādāties zelta gredzenu.  Pēc attiekšanās palīdzēt viņi aizbraukuši. Pēc sarunas ar vīriešiem un sievieti Lietuvas pilsonis konstatēja, ka no jakas kabatas pazudusi nauda - 300 eiro.

Pēc divām dienām - 9.jūlijā, policija konstatējusi gadījumu, kad kāds melnīgsnējs vīrietis, kurš nerunāja ne latviešu, ne krievu valodā, rokā turēja papīra lapu ar rakstisku aicinājumu ziedot kādai starptautiskajai organizācijai, lai iegūtu sertifikātu un Latvijā atvērtu centru bērniem ar īpašām vajadzībām.

Policija aicina ikvienu, kurš cietis no šo krāpnieku darbībām, vērsties policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!