Foto: DELFI

Par nežēlīgu 1938.gadā dzimuša vīrieša slepkavību Dobeles novadā aizturētas četras personas, no kurām divas apcietinātas, portālu "Delfi" informē Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē.

Mirušais vīrietis tika atrasts Dobeles novada Penkulē, Auces upes krastā 21.augustā, bet pats noziegums noticis pāris dienas iepriekš - 19.augustā.

Jau vairākas dienas mirušā vīrieša kaimiņiene nebija viņu manījusi, tāpēc sākusi uztraukties un ar savu suni gājusi vīrieti meklēt. Sieviete kaimiņu atradusi mirušu Auces upes krastā zem zariem. Policija norāda, ka līķis bija apdedzis.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka noziegums izdarīts konflikta laikā. Smagi miesas bojājumi vīrietim nodarīti mājas pagalmā, bet, lai slēptu pēdas, līķis aiznests uz upes krastu, kur apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts.

Policijas darbinieki aizturēja četras personas – trīs vīriešus un vienu sievieti. Diviem 1993. un 1951.gadā dzimušiem piemērots apcietinājums. Vecākais no viņiem jau iepriekš tiesāts par slepkavību. Abi aizturētie ir Penkules iedzīvotāji.

Uzsākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kā rezultātā iestājās nāve un ja to izdarījusi organizēta grupa, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Izmeklēšanas laikā tiks noskaidrots, vai personas nav saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!