Foto: PantherMedia/Scanpix
Nedēļas nogalē Ventspili pāršalkusi satraucoša vēsts – nomaļā vietā Pārventā atrasti kokā pakārti suņi. Par notikušo uzsākts kriminālprocess, taču pagaidām policijai nav izdevies atrast ne mazāko pavedienu, kas aizvestu pie nežēlīgajiem pāridarītājiem.

Policijā stāsta, ka šis pusgada laikā ir jau otrais suņu mocīšanas gadījums pilsētā. Ventspils kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Ramona Vilkriste portālam "Delfi" atklāj, ka jau pavasarī uzsākts kriminālprocess par kādu no meža pilsētā iznākušu suni, kuram priekšējās ķepas bija sasietas kopā ar pašlīmējošo lenti. Policija konstatēja, ka arī suņa aizmugurējās ķepas bijušas sastiprinātas kopā un ka, visticamāk, suns mežā bijis piesiets pie koka, kādas septiņas dienas dzīvojis badā. Suns nogādāts dzīvnieku patversmē un atveseļojies.

Taču šoreiz - sestdien, 20.septembrī atklātais - gadījums ir šokējošāks, atzīst Vilkriste. Suņi atrasti pavisam citā vietā, taču arī Ventspils nomalē. Viens no tiem – liels, tumšas krāsas un garu spalvu – atrasts pakārts kokā. Savukārt pie kādus desmit metrus attāla koka atradies vēl viens suņa līķis – aptuveni 50 centimetru mazs, brūnas krāsas, īsspalvains suns atrasts piesiets pie koka, guļam zemē.

Policijā stāsta, ka pagaidām par iespējamajiem pāridarītājiem nekādas ziņas neesot izdevies iegūt, kaut arī apklaušinātas notikuma vietai tuvākās mājas un veterinārās aptiekas Ventspilī. Suņiem pasūtīta arī medicīniskā ekspertīze, lai noskaidrotu nāves cēloni.

"Gadījums ir tiešām šokējošs. Šāda cilvēku rīcība nav normāla," uzskata Vilkriste. "Galu galā pilsētā ir patversme un, ja dzīvnieks vairs nav vēlams, to var nodot tur."

Par šādu nodarījumu likuma pārkāpējam draud cietumsods līdz trim gadiem, piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 18 mēnešalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!