Foto: Valsts policija
Izmeklējot "Imantas pedofila" lietu, policija pārbaudījusi jau 145 cilvēkus, tomēr likumsargiem joprojām nav izdevies nokļūt uz noziedznieka pēdām, raksta laikraksts "Diena".

Valsts policijas (VP) pārstāvis Dairis Anučins informē, ka pārbaudīto personu vidū ir gan iespējamie nozieguma veicēji, gan liecinieki. Daļai tiek veiktas ekspertīzes, lai būtu iespējams rezultātus salīdzināt ar fotorobotu un citām noziedznieka pazīmēm. Ekspertīze veikta arī kādam vīrietim, par kuru pagājušajā nedēļā ziņojusi iedzīvotāju patruļa.

Tomēr, lai arī izmeklēšana turpinās, nekādu jaunu pavērsienu, kas liecinātu, ka policija pietuvojusies noziedznieka notveršanai, nav.

Kā vēstīts, VP Rīgas reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs Latvijas Televīzijai gan norādīja, ka meklētais pedofils, par kura upuriem šogad kļuvušas jau piecas meitenes, varētu izrādīties divas vai pat trīs dažādas personas. Tāpat viņš neizslēdza iespēju, ka varmāku kāds slēpj.

"Delfi" jau rakstīja, ka 14.oktobrī Zasulaukā kāds vīrietis uzbrucis 13 gadus vecai meitenei. Policija uzskata, ka šo noziegumu pastrādājis savulaik jau meklētais "Imantas pedofils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!