Foto: DELFI

Ceturtdien, 6.novembrī, Valsts policijas darbinieki pēc pakaļdzīšanās uz autoceļa Taurupe - Vecbebri aizturējuši pamatīgi iereibušu autovadītāju.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, ap plkst. 22:40 Ogres iecirkņa darbinieki uz ceļa Rīga – Ērgļi pamanījuši automašīnu "Nissan Primera", kas pārvietojusies strauji mainot ātrumu no 80 līdz 150 kilometriem stundā. Tāpat auto pa ceļu braucis līkločiem.

Policistiem radās aizdomas, ka persona pie automašīnas stūres, iespējams, atrodas alkoholisko dzērienu ietekmē. Tāpēc viņi aicināja automašīnas vadītāju apstāties, tomēr vadītājs aicinājumam neatsaucās turpināja savu ceļu.

Pēc atkārtotiem aicinājumiem apstāties automašīnas vadītājs uzsāka bēgšanu, savukārt policijas darbinieki šoferim dzinās pakaļ.

Bēgot autovadītājs aizskāra policijas automašīnu, tomēr jau pēc neilga laika policisti uz ceļa Taurupe - Vecbebri bēgošo šoferi apturēja. Pēc apturēšanas likumsargi noskaidroja, ka 1971.gadā dzimušais šoferis pie automašīnas stūres atradies aptuveni 1,38 promiļu reibumā.

"Kunga prātā" esošajam automašīnas vadītājam nebija automašīnas vadītāja apliecības, savukārt automašīnai nebija ne tehniskās apskates, ne civiltiesiskās apdrošināšanas. Turklāt tai bija piestiprinātas citas automašīnas valsts numura zīmes.

Patlaban pret vīrieti ir sāktas vairākas administratīvās lietvedības.

Tāpat policija sākts kriminālprocesu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē. Par šādu noziegumu vīrietim var draudēt brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, naudas sods, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!