Foto: F64

Ceļu satiksme otrdien, 16. decembrī, izvērtusies traģiska vairākiem kājāmgājējiem un diviem velosipēdiem – negadījumos cieta 17 cilvēki, divi notikumā vietā mira, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Pagājušā diennaktī reģistrēti 80 ceļu satiksmes negadījumi. Kopā tajos cietuši 17 cilvēki, deviņi no tiem – kājāmgājēji un viens velosipēdists, taču vienam kājāmgājējam un velosipēdistam negadījums beidzies letāli.

VP aicina satiksmes dalībniekus būt uzmanīgiem uz ceļa. Tāpat arī aicinām izvēlēties drošu braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā varētu laicīgi reaģēt, lai izvairītos no ceļu satiksmes negadījuma.

Kaut arī lielākoties šobrīd Latvijas ceļus neklāj sniega kārta, tomēr ledus uz ceļiem veidojas un pasliktina riepu saķeri ar brauktuvi, kā rezultātā var sākties nekontrolēta transporta slīdēšana un palielinās iespēja iekļūt ceļu satiksmes negadījumā.

Tāpat arī VP atgādina kājāmgājējiem un velosipēdistiem par drošības pasākumiem, kas jāievēro, lai izvairītos no iespējamās nelaimes. Jārūpējas par to, lai autovadītājs laikus varētu pamanīt šos satiksmes dalībniekus, padarot sevi redzamu ar apģērbā iestrādātiem gaismu atstarojošiem elementiem vai vesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!