Foto: Valsts policija
Pagājušajā gadā Valsts policija atsavinājusi teju 50 miljonus nelegālo cigarešu, kas ir gandrīz divtik, nekā 2013.gadā. 2014. gadā policija nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā veikusi 3621 pārbaudi, noformējusi 3269 protokolus un uzsākusi 704 kriminālprocesus, portāls „Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Cīņā ar nelegālo akcīzes preču apriti svarīgi ir cīnīties ne tikai ar sekām - nelegālo preču tirdzniecības vietām -, bet arī ar cēloni - preču piegādātājiem un izplatītājiem, tādēļ viena no policijas prioritātēm ir „lielo zivju" izķeršana šajā nelegālajā biznesā. 

Šī pieeja redzama arī statistikas datos - ir pieaudzis uzsākto kriminālprocesu skaits, bet administratīvo protokolu skaits samazinājies, informē policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Pēc viņa sniegtās informācijas, pēdējo četru gadu laikā atsavināto cigarešu daudzums ir audzis. Iepriekšējā gadā policija atsavināja 28 miljonus cigarešu, 2012. gadā - 25 miljonus, bet 2011. gadā atsavināti 14 miljoni nelegālo cigarešu.

Pērn lielākais policijas guvums bija gada beigās, kad novembrī Latgales reģiona pārvaldes darbinieki kādā no Daugavpils mikrorajoniem aizturēja piecus cilvēkus aizdomās par nelegālo cigarešu izplatīšanu. Valsts policijas darbinieki veica kratīšanu aizturēto personu īrētā angārā un aizturēja ar viņiem saistītu kravas auto. Vienkopus tika atrasti 19 miljoni cigarešu.

Lai gan vienā piegājienā gandrīz dubultots gada rezultāts, jāņem vērā, ka arī bez šīs profesionālās operācijas policijas darba rezultāti būtu bijuši augstāki nekā 2013.gadā, akcentēja policijas pārstāvis.

Viņš slavēja likumsargu darbu, sakot, ka labus rezultātus policisti ir sasnieguši arī citu nelegālo preču apkarošanas jomā - 2014.gadā policija arī atsavinājusi aptuveni 90 tonnas nelegālā alkohola un aptuveni 138 tonnas nelegālo naftas produktu. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!