Foto: DELFI

Otrdien, 27.janvārī, likumsargi par divu velosipēdu zādzību aizturējuši sievieti un vīrieti. Valsts policija aicina riteņbraucējus arī ziemā rūpēties par sava transportlīdzekļa drošību.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki ap pulksten 9:00 saņēma informāciju par divu velosipēdu zādzību no kādas daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpas Bruņinieku ielā.

Pēcāk policijas darbinieki tika informēti, ka "Latgalītes" tirgus teritorijā atrodas divas aizdomīgas personas ar diviem velosipēdiem. Pie tirgus policisti aizturēja 1986.gadā dzimušu sievieti un 1976.gadā dzimušu vīrieti, kuri nespēja paskaidrot velosipēdu izcelsmi.

Izmeklēšanā policisti noskaidroja, ka viens no velosipēdiem ir nozagts no iepriekš minētās kāpņu telpas Bruņinieku ielā, Otra velosipēda izcelsme vēl nav noskaidrota.

Patlaban abas aizturētās personas atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Gan sieviete, gan vīrietis iepriekš ir tiesāti par narkotisko vielu lietošanu un mantiskiem noziegumiem.

Par zādzību policjja sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 180.panta 1.daļas par zādzību nelielā apmērā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Valsts policija aicina arī ziemas laikā rūpēties par velosipēda drošību. Lai transportlīdzeklis nebūtu viegls guvums zaglim, tam ir jābūt aprīkotam ar kvalitatīvu slēdzeni. Viedokļi par drošāko velosipēda saslēgu mēdz atšķirties, tomēr biežāk tiek uzsvērts, ka visdrošākā ir izturīga un masīva U-veida slēdzene, norāda policija.

Slēdzeni ieteicams novietot pēc iespējas tuvāk zemei ar atslēgas caurumu uz leju. Tāpat jāpievērš uzmanība arī vietai, kur tiek pieslēgts velosipēds. Drošāk būtu glabāt velosipēdus telpās, kuras tiek regulāri apmeklētas, skaidro likumsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!