Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 90 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, portālu "Delfi" informē VID.

Trešdien, 25.februārī, Indras muitas kontroles punktā veicot iebraucošā kravas vilciena "Polocka–Daugavpils" fizisko kontroli, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka vilciena sastāva divu pusvagonu priekšā un aizmugurē zem akmeņogļu slāņa paslēptas kartona kastes melnā polietilēna plēvē. Šajās kastēs atradās 90 000 "NZ Gold Super Slims" markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Par konstatēto muitas pārkāpumu 25.februārī, saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201. pantu, uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.pants vēsta, ka "par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot šīs preces vai citas vērtības no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda), – uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņdesmit līdz septiņsimt euro, bet juridiskajām personām – no septiņsimt līdz septiņtūkstoš simt euro, konfiscējot šīs preces vai citas vērtības un to pārvietošanai (pārvadāšanai) izmantoto transportlīdzekli vai bez konfiskācijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!