Foto: Shutterstock
Pagājušajā nedēļā, 2.martā, Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš savai mātei, iespējams, nodarījis miesas bojājumus, kuru rezultātā sieviete mira, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policisti izbrauca uz notikuma vietu, kur aizturēja 1947.gadā dzimušo cietušās sievietes dēlu.

Kā likumsargi noskaidroja, pie cietušās 95 gadus vecās sievietes ciemos bija ieradušies viņas mazdēli, kuri pamanīja, ka sievietei ir miesas bojājumi - zilumi un žņaugšanas pēdas. Nekavējoties tika izsaukti mediķi un cietusī sieviete nogādāta slimnīcā. Tā kā sievietes mazdēliem radās aizdomas, ka miesas bojājumus ilgstoši sievietei ir nodarījis viņas dēls, ar kuru kopā viņa dzīvo, par notikušo tika paziņots policijai.

Vīrietis iepriekš nav bijis sodīts.

Aizturētais policistiem savu rīcību pamatojis, sakot, ka viņam esot izsīkusi pacietība un apnicis, ka viņa mātei visu laiku kaut kas ir nepieciešams.

4.martā cietusī sieviete slimnīcā nomira, savukārt viņas dēlam tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Pret vīrieti ir sākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Šādam noziegumam likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!