Foto: Ieslodzījuma vietu pārvalde

Naktī uz piektdienu no Olaines cietuma slēgtās nodaļas aizbēgušais Sergejs Jeļisejevs pagaidām nav atrasts, taču likumsargi sliecas domāt, ka viņš vēl atrodas Latvijā, pastāstīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniece Ilona Spure.

Šobrīd tiek pārbaudītas adreses un ir dažādas iespējamās versijas par bēgļa atrašanās vietu, taču pagaidām tās nav apstiprinājušās. "Dienesti strādā - jau izbēgšanas naktī tika ziņots Valsts policijai, pašvaldības policijai un Valsts robežsardzei," uzsvēra Spure.

Spure cer uz sabiedrības pretimnākošu attieksmi, lai bēglis netiktu slēpts vai citādi viņam palīdzēts izvairīties no cietumsoda.

Šobrīd likumsargi domā, ka bēglis nav atstājis valsti, taču Spure to nevar simtsprocentīgi apgalvot.

Tāpat IeVP turpina skaidrot precīzus izbēgšanas apstākļus, taču no plašākiem komentāriem Spure atturējās.

Jau ziņots, ka naktī uz piektdienu, pulksten 3:10, no cietuma aizbēdzis agrāk astoņas reizes tiesātais 1990.gadā dzimušais Sergejs Jeļisejevs. Ieslodzījuma vietu pārvalde lūdz sabiedrības palīdzību notiesātā meklēšanā un par jebkuru informāciju lūdz ziņot Valsts policijai pa tālruni 112, 110 vai 29 425 235.

Notiesātais ir 180 centimetrus garš, kalsns un ļoti īsiem matiem. Vīrietis bija ģērbies tumšā sporta jakā un tumšās biksēs. Īpašas pazīmes - labi pamanāma kreisās auss trauma.

Notiesātajam nav personu apliecinoša dokumenta, un viņš ir bez jebkādiem iztikas līdzekļiem. Jeļisejevs no cietuma izbēdzis, pārzāģējot loga restes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!