Foto: Vida Press

Pagājušajā nedēļā aizdomās par vīrieša nogalināšanu Valgundes pagastā Valsts policija aizturējusi trīs personu grupu, no kurām viens vīrietis jau iepriekš tiesāts, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Informāciju par Valgundes pagastā mežā atrastu mirušu vīrieti Valsts policija saņēmusi 18.martā. Policijas darbinieki noskaidrojuši mirušā vīrieša personību un konstatējuši , ka 1966.gadā dzimušais vīrietis miris vardarbīgā nāvē. Meklēšanā policijas darbinieki aizdomās par vīrieša noslepkavošanu aizturējuši 1987.gadā, 1986.gadā un agrāk tiesātu 1963.gadā dzimušus vīrieti.

Aizturētie ir Rīgas iedzīvotāji. Tiesa aizturētajiem kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu. Izmeklēšanā policija pārbaudīs apcietināto personu saistību ar citiem noziegumiem. Patlaban likumsargi izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nesniedz.

Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Likumā par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!