Foto: LETA
Ogresgalā nelegālo pasažieru pārvadātāju darbība ir pārtraukta, portālu "Delfi" informē VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD).

Līdz šim Ogres virzienā, īpaši Ogresgalā, tika novērota liela nelegālo pasažieru pārvadātāju aktivitāte, skaidro direkcija. Vienam no šādiem pārvadātājiem 2014.gada maijā, pamatojoties uz policijas apkopotajiem materiāliem, tika apturēta pasažieru pārvadājumu licence, savukārt 2014.gada 23.decembrī balstoties uz Valsts ieņēmu dienesta sniegto informāciju pārvadājumu licence tika anulēta, norāda ATD.

Pēc direkcijas rīcībā esošās informācijas, pārvadātājs nelikumīgi organizētos pārvadājumus pārtrauca šā gada aprīļa sākumā.

Šobrīd ATD koriģē esošos maršrutus un veic izmaiņas kustību sarakstos, lai nodrošinātu Ogresgala iedzīvotājiem kvalitatīvus sabiedriskā transporta pakalpojumus.

Ogresgala iedzīvotājiem ir pieejami divi autobusu maršruti. 13 autobusu reisi abos virzienos katru dienu kursē uz Ogres autoostu vai Ogres dzelzceļa staciju.

Jau ilgstoši pastāv un līdz šim nav līdz galam atrisināta problēma ar nelegālajiem pasažieru pārvadātājiem, kuri ir saņēmuši licences komercpārvadājumu veikšanai. Lai arī šāda licence ļauj veikt pasažieru neregulāros pārvadājumus, tā nedod tiesības nodarboties ar regulārajiem pārvadājumiem, atgādina ATD.

Lai normalizētu situāciju un vienkāršotu kontrolējošo institūciju darbību, Saeimā tiek skatīti Satiksmes ministrijas izstrādātie grozījumi Autopārvadājumu likumā. Tie paredz precizēt neregulāro pārvadājumu definīciju un uzdot Ministru kabinetam izstrādāt neregulāro pārvadājumu veikšanas kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!