Foto: Itar-Tass/Scanpix
Līdz ar Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra "Olaine" slēgšanu ar 2011.gada 1.jūniju Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrs "Daugavpils" ir vienīgā nelegālo imigrantu izmitināšanas vieta Latvijā, kura ir teju jau pilna, portālu "Delfi" informē Valsts robežsardze.

Kā uzsver robežsardzē, ņemot vērā aizvien pieaugošo nelegālo imigrantu pieplūdumu Latvijā, Valsts robežsardzei ir pamatotas bažas par turpmākajām nelegālo imigrantu izmitināšanas iespējām.

Lai gan centrā vienlaicīgi var uzņemt 84 personas, tajā jau šobrīd ir izmitināti 80 nelegālie imigranti. Arī pēdējo divu nedēļu laikā aizturēto nelegālo imigrantu skaits rosina Valsts robežsardzi jau savlaicīgi uzsākt alternatīvu risinājumu meklēšanu nelegālo imigrantu izmitināšanai.

Jau vēstīts, ka Valsts robežsardzei, veicot valsts robežas apsardzību un kontroli, šogad ir izdevies aizturēt 49 valsts robežu nelikumīgi šķērsojušus Vjetnamas pilsoņus.

Pērn visa gada garumā par "zaļās" robežas šķērsošanu aizturēti 139 trešo valstu piederīgie, no tiem lielākā daļa – 98 Vjetnamas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!