Foto: DELFI

Pagājušajās brīvdienās par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā Valsts policija noformējusi 30 protokolus, tostarp pieķerti arī divi kravas automašīnu šoferi vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Šogad līdz 19.aprīlim alkohola reibumā pie stūres sēdušies 1111 automašīnu vadītāji, tostarp 59 kravas automašīnu šoferi, liecina policijas apkopotā statistika. Salīdzinot ar analoģisku periodu pērn, iereibušo kravas šoferu skaits mazinājies par 26 personām. Tomēr kopējais iereibušo šoferu skaits pieaudzis par 51 gadījumu.

Valsts policija uzsver, ka transportlīdzekļu vadīšana alkoholisko dzērienu reibumā ir bīstama. Tādējādi iereibušais šoferis apdraud ne tikai savu, bet arī citu satiksmes dalībnieku drošību, skaidro likumsargi. Policija papildus norāda, ka īpaši nepiedodama šāda rīcība ir kravas automašīnu šoferiem, jo to transports ir daudz lielāks un smagāks par pārējo satiksmes dalībnieku transportlīdzekļiem. Avarējot tik lielai automašīnai, sadursmes brīdī izdzīvot esot gandrīz neiespējami.

Šoferi aicināti būt apdomīgi un nevadīt spēkratu alkohola reibumā. Policija atgādina, ka par ceļu satiksmes drošību atbildīgs ir katrs tās dalībnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!