Foto: Valsts policija

Valsts policija Jūrmalā un Rīgā vairākās kratīšanās atsavinājusi atsavinājusi kopumā 1440,8 litrus spirta un 63 460 nelegālo cigarešu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki pirms kāda laika saņēmuši informāciju par iespējamu nelegālā alkohola un cigarešu glabāšanu un tirdzniecību. Policija sāka kriminālprocesu un izmeklēšanā noskaidroja aizdomās turamās personas.

Policijas iegūtā informācija liecina, ka nelegālais alkohols un cigaretes piegādāti no Rīgas un pēcāk izplatīti Jūrmalā. Vairākās sankcionētās kratīšanās Rīgā un Jūrmalā policisti kopā atraduši un atsavinājuši 1440,8 litrus spirta un 63 460 nelegālo cigarešu. Daļa no nelegālajām cigaretēm bijušas ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām, bet daļai akcīzes marķējuma nav bijis.

Pagājušās nedēļas sākumā, 14. aprīlī, par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši sešas personas. Aizturētās 1956.gadā, 1961.gadā un 1957.gadā dzimušās sievietes jau iepriekš tiesātas par nelegālo alkoholisko dzērienu glabāšanu un tirdzniecību. Tāpat aizturēti arī 1963.gadā, 1971.gadā un 1957.gadā dzimuši vīrieši.

Par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju organizētā grupā ir sākts kriminālprocess.

Patlaban grupas organizatorei – 1956.gadā dzimušajai sievietei – ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem grupas dalībniekiem ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!