Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceļā no Liepājas uz Rīgu pirmdien avarējis autobuss, kas vedis skolēnus. Negadījumā cietuši pieci bērni vecumā no desmit līdz 13 gadiem.

Kā portālu "Delfi" informē Valsts policijas preses pārstāve Ieva Sietniece, sadursme notikusi Rīga-Skulte-Liepāja 43.kilometrā, pulksten 15:56 starp satiksmes autobusu un kravas automašīnu. Smagās automašīnas MAN šoferim, kurš iebraucis autobusām aizmugurē, policija konstatējusi 1,42 promiļu alkohola reibumu.

Autobuss brauca no Liepājas uz Rīgu, un tajā bija 32 skolēni un pieci pieaugušie.

Pēc VP noskaidrotās sākotnējās informācijas, skolēni braukuši uz sporta sacensībām Rīgā. Autobuss braucis pa ceļa posmu, kurā notiek remontdarbi, un satiksme bijusi apgrūtināta. Lai palaistu pretī braucošu vieglo automašīnu, autobuss nobremzējis, bet kravas automašīna ietriekusies tā aizmugurē, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Kā pastāstīja Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, slimnīcā ar vieglām un vidēji smagām traumām nogādāti pieci bērni. Bērniem mediķi konstatējuši galvas smadzeņu satricinājumu, ķermeņa sasitumus un elkoņa traumas.

Valsts policija informēja, ka avārijā cietis arī kravas automašīnas "MAN" vadītājs.

Kā ziņots, negadījums notika šodien ap plkst.15.50 uz Liepājas šosejas Tukuma novada Džūkstes pagastā. Negadījumā vietā uz laiku bija ierobežota satiksme - palīdzības sniegšanas un izmeklēšanas laikā to regulēja VP darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!