Valsts policija par laupīšanu grupā otrdien, 26.maijā, aizturējusi divus vīriešus, no kuriem viens pēc iznākšanas no cietuma brīvībā pavadījis tikai mēnesi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Aizvadītas nedēļas nogalē, 23.maijā, ārstniecības iestādē Daugavpilī ar dažādiem miesas bojājumiem vērsies kāds 1970.gadā dzimis vīrietis. Likumsargi noskaidrojuši, ka Jaunās Forštates mikrorajonā, mežā, cietušajam uzbrukušas divas personas. Pielietojot fizisku spēku, divi vīrieši nolaupījuši cietušajam zelta ķēdīti.

Par laupīšanu grupā policija sākusi kriminālprocesu un ķērusies pie ļaundaru meklēšanas. Izmeklēšanā 26.maijā uz aizdomu pamata par pastrādāto laupīšanu policisti aizturējuši 1985.gadā un 1981.gadā dzimušus jau agrāk tiesātus vīriešus. Tāpat policistiem izdevies atrast arī nolaupītu ķēdīti.

Papildus policija norāda, ka jaunākais no abiem aizturētajiem maija sākumā tikai atbrīvots no cietuma, kur izcietis sodu par līdzīgu noziegumu. Savukārt otrs aizturētais vīrietis atradies meklēšanā saistībā ar citu kriminālprocesu, kas patlaban atrodas iztiesāšanas stadijā.

Ceturtdien, 28.maijā, abi aizdomās turamie apcietināti.

Par laupīšanu grupā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!