Foto: Shutterstock
Svētdien, 19. jūlijā, Jelgavas novadā kāds pamatīgi iereibis šoferis bez autovadītāja apliecības mēģinājis policijas darbiniekiem iedot 300 eiro kukuli ar mērķi izvairīties no likumā paredzētās atbildības.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, pulksten 14:14 1979. gadā dzimis "Volkswagen Passat Variant" autovadītājs Līvbērzes pagastā savu spēkratu stūrējis, būdams 2,47 promiļu reibumā un bez autovadītāja apliecības. Lai netiktu saukts pie atbildības, vīrietis mēģinājis policistiem dot 300 eiro kukuli. Pēc tā policija vīrieti aizturējusi un sākusi kriminālprocesu.

Savukārt Jelgavā, Garozas ielas un Aviācijas ielas krustojumā, 1984. gadā dzimis vīrietis policistiem devis 10 eiro kukuli. Kukuļdevējs vēlējies izvairīties no atbildības par to, ka nebija lietojis drošības jostu, kā arī braucis ar neieslēgtām gaismām.

Par kukuļa došanas mēģinājumu policijā sākts kirminālprocess.

Policijas apkopotā statistika liecina, ka Zemgalē šogad sākti jau 62 kriminālprocesi pret autovadītājiem-kukuļdevējiem. Savukārt no kopējā skaita Jelgavā par kukuļodošanu aizturēti jau 20 autovadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!