Foto: AFP/Scanpix

Pēc policijas lūguma tiesa diviem vīriešiem par bezpajumtnieku nogalināšanu kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse.

Virse atklāja, ka abus aizdomās turamos kriminālpolicija notvēra meklēšanas pasākumu laikā un būtiski palīdzēja arī iedzīvotāju sniegtā informācija. Viņi tika notverti netālu no Valmieras.

Personas alkoholiskos dzērienus lietoja regulāri, un, iespējams, arī noziegums tika pastrādāts alkohola reibumā. Abi aizdomās turamie jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem mantiskiem noziegumiem, turklāt viens no viņiem nesen bija atbrīvots no cietumsoda izciešanas Valmieras cietumā.

Slepkavības iemesli tiks noskaidroti izmeklēšanas laikā. Pēc sākotnējās apskates var secināt, ka abu bojāgājušo nāves iestājusies nodarīto miesas bojājumu dēļ, tostarp konstatētas durtas brūces. Precīzu nāves cēloni būs iespējams pateikt tikai pēc tiesu medicīnas ekspertu slēdziena saņemšanas.

Kā ziņots, 17. jūlijā Valmierā noslepkavoti divi bezpajumtnieki, un aizdomās par šo noziegumu policija tur divus vīriešus, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

17. jūlijā policija saņēma izsaukumu uz Valmieras pilsētas kapiem, kur bija atrasts kāda 1960. gadā dzimuša vīrieša līķis. Notikuma vietā likumsargi konstatēja, ka līķim ir vardarbīgas nāves pazīmes. Veicot operatīvās darbības, pāris simtu metru attālumā kādā pamestā saimniecības ēkā policisti atrada arī 1959. gadā dzimuša vīrieša līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Abi upuri bijuši bezpajumtnieki.

Policija saistībā ar šiem notikumiem meklēja divus vīriešus - 44 gadus veco Aleksandru Meškovu un 35 gadus veco Iļju Ivanovu.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Latvijā reģistrētas 85 slepkavības, kas ir par desmit slepkavībām vairāk nekā gadu iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!