Foto: F64
Agrā otrdienas rītā Reģionālā pašvaldības policija (RPP) kopā ar Vides Aizsardzības asociācijas (VAA) inspektoriem aizturējuši maluzvejniekus Ķekavas novadā, kuru radītais zaudējums lēšams vairākos tūkstošos eiro, portālu "Delfi" informē RPP.

Otrdien ap pulksten 01:00 RPP dežūrdaļā tika saņemta informācija no kāda iedzīvotāja par to, ka ir ievērots vīrietis, kurš ar gumijas laivu pie Daugmales iepeld Daugavā, ieliek tīklus, pēc kā izbrauc ar laivu krastā un noliekas gulēt tur pat krastmalā guļammaisā.

RPP darbinieki kopā ar VAA inspektoriem devās uz notikuma vietu, kur slepus tika novērotas, ka arī ar videokameras palīdzību fiksētas iespējamo maluzvejnieku darbības.

Ap pulksten 05:30 notikuma vietā tika pamanītas divas personas, kas ar laivu iepeld izlikto tīklu virzienā, bet vel kāds vīrietis paliek krastā.

Brīdī, kad vīrieši ievilka laivā tīklus un ar laivu izpeldēja krastā, RPP darbinieki un VAA inspektori aizturēja šos vīriešus un no tīkliem atbrīvoja vairākus zandartus, asarus, ruduļus un brekšus, ka arī izņēma 170 metru garu zvejas tīklu.

Par šo faktu ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība, kuras ietvaros tiks noteikts zivju resursiem nodarītais zaudējums, kas būs lēšams vairākos tūkstošos eiro, jo iepriekš minētās pretlikumīgās darbības veiktas lieguma vietā.

Aizturētie vīrieši par nelikumīgu zveju jau iepriekš nonākuši RPP redzeslokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!