Foto: Publicitātes foto/"Groglass"

AS "SEB banka" piešķīrusi finansējumu 5,5 miljonu eiro apmērā stikla pārklājumu ražotājam SIA "GroGlass" – vairāk nekā 2,5 miljonus eiro ražošanas jaudu un efektivitātes palielināšanai, kā arī 3 miljonu eiro apgrozāmo līdzekļu finansējumu uzņēmuma finansiālās elastības nodrošināšanai, informē bankas pārstāvji.

Investīcijas pamatā iecerēts novirzīt uzņēmuma produkcijas noieta tirgus paplašināšanai un jaunu produktu attīstībai.

Uzņēmuma ilgtermiņa mērķis ir turpināt attīstīt jaunus produktus un veicināt jaunu pārdošanas tirgu apgūšanu. Šobrīd "GroGlass" produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 45 pasaules valstīm, tostarp ASV, Vāciju, Šveici, Nīderlandi, Franciju, Lielbritāniju.

Īpašu uzmanību uzņēmums velta izpētes un attīstības (R&D) jomai, sadarbojoties ar vairākām universitātēm un izpētes centriem, kas ļauj nodrošināt augstas pievienotās vērtības produktu izstrādi un ražošanu.

"Jaunu produktu attīstība mūsu tirgus segmentā var aizņemt no 1 līdz 7 gadiem, ietverot izpētes, attīstības un testa ražošanas fāzes. Būtiski atzīmēt mūsu jau 6 gadus ilgo sadarbību ar "SEB banku", kuras laikā esam ne tikai saglabājuši savas tirgus pozīcijas, bet arī raduši jaunas izaugsmes un attīstības iespējas," stāsta SIA "GroGlass" valdes priekšsēdētājs Sergejs Kostjučenko.

""GroGlass" panākumu recepte sastāv no divām būtiskām komponentēm – investīcijām izpētē un attīstībā, kā arī eksportā sakņotā attīstības stratēģijā," pauž "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts.

"Esam droši, ka turpinot ieguldīt uzņēmuma ražošanas jaudu palielināšanā un efektivitātes uzlabojumos, uzņēmumam izdosies vēl vairāk nostiprināt savas pozīcijas eksporta tirgos un līdz ar to arī sniegt pienesumu Latvijas ekonomikai. "GroGlass" ir arī viens no tiem Latvijas uzņēmumiem, kuri šogad izrādījuši interesi par faktoringa finansējumu. Šajā jomā redzam pieaugošu tendenci, jo šī gada pirmajā ceturksnī SEB bankas faktoringa portfelis pieaudzis par 21% – tas liecina par uzņēmumu centieniem uzlabot savu finansiālo elastību un līdz ar to arī konkurētspēju," saka Krasts.

"GroGlass" stikla pārklājumi nodrošina minimizētus stikla atspīdumus un aizsardzību no UV staru negatīvās ietekmes. Groglass ražoto produkciju plaši izmanto mākslas darbu ierāmēšanā, muzeju vitrīnu izgatavošanā, mazumtirdzniecības aukstumvitrīnu ražošanā un dažādos citos pielietojumos, kur nepieciešami augstākās kvalitātes un dzidruma stikla un akrila produkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!