Foto: Agris Jansons, ntz.lv
Situācija Slocenes upē ir stabilizējusies un ūdens upē un ezerā ir labā kvalitātē, pavēstīja Tukuma novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Rugāja.

Viņa informēja, ka līdz pirmdienai veiktas darbības, lai stabilizētu situāciju attīrīšanas iekārtās "Tīle" un Slocenes upē.

Attīrīšanas iekārtu darbība ir atjaunota un tās strādā normālā režīmā, no dūņu laukiem tiek izvestas dūņas, patlaban ir palikusi apmēram viena ceturtā daļa dūņu,uzsvēra pašvaldība, norādot, ka dūņu izvešana turpināsies, kamēr saglabāsies labi laika apstākļi.

"Tukuma ūdens" vadītājs Ainārs Feldmanis norādījis, ka arī turpmāk būs jāievēro ierobežojumi notekūdeņu apjomos, lai samazinātu slodzi attīrīšanas iekārtās. Pašlaik "Puratos Latvija" daļu notekūdeņu ved uz Jūrmalu, kā arī meklē citas alternatīvas, bet "Tukuma Piens" notekūdeņus ved uz Rīgu.

Rugāja pavēstīja, ka ekspertīžu slēdzieni vēl nav saņemti, analīžu rezultāti tiek solīti šīs nedēļas laikā.

Jau vēstīts, ka jūlijā Šlokenbekas ezerā un Slocenes upē no lielo uzņēmēju notekūdeņiem radies piesārņojums un no ezera izceltas kopumā četras tonnas beigtu zivju. Par notikušo Tukuma rajona prokuratūra sākusi kriminālprocesu. Līdz 3.augustam Tukuma pilsētas attīrīšanas iekārtās "Tīle" un Slocenes upē bija noteikts ārkārtas stāvoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!