Foto: DELFI
Policija atklājusi pārkāpumus kādā Smiltenes uzņēmumā, kura darbinieks iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā Gulbenes novadā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Jau vēstīts, ka trešdien, 26. augustā notikušās avārijas uz Gulbenes šosejas, kurā bojā gāja sieviete un divi bērni, izraisītājam – kravas automašīnas vadītājam – kopš 2013. gada atņemtas autovadītāja tiesības.

Policija saistībā ar notikušo sākusi pārbaudi uzņēmumā, ar kura auto vīrietis braucis.

Patlaban turpinās izmeklēšana arī par traģiskā negadījuma apstākļiem.

Jau ziņots, ka 26. augustā notikušajā ceļu satiksmes negadījumā uz Gulbenes-Smiltenes šosejas divu automašīnu sadursmē gāja bojā trīs cilvēki. Sadursmi izraisījis kāds 1967. gadā dzimis kravas automašīnas vadītājs. Izbraucot no mazāk svarīga ceļa, viņš nebija palaidis pa galveno ceļu braucošo "Audi" markas automašīnu.

Avārijā cieta "Audi" vadītāja un mašīnā esošs bērns, savukārt pārējie pasažieri – 1938. gadā dzimusi sieviete un 2004. gadā un 2008. gadā dzimuši bērni notikuma vietā mira.

Policija noskaidrojusi, ka kravas automašīnas vadītājs braucis ar kāda Smiltenes uzņēmuma MAZ markas automašīnu. Turklāt tas darīts, neskatoties uz to, ka šoferim kopš 2013. gada atņemtas tiesības vadīt transportlīdzekli līdz 2017. gadam.

Ņemot vērā notikušo, Valsts policijas Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa sadarbībā ar Valsts darba inspekcijas darbiniekiem sākusi firmas saimnieciskās darbības pārbaudi ar mērķi noteikt, vai uzņēmums savā darbībā, organizējot un veicot pārvadājumus, ievēro likumu.

Pārbaudē policijas darbinieki jau konstatējuši pārkāpumus, kas saistīti ar transportlīdzekļa vadītāju darba un atpūtas laika datu un dokumentu uzskaites un glabāšanas noteikumiem. Tāpat policisti secinājuši, ka uzņēmums pārkāpis arī tahogrammu lietošanas noteikumus. Uzņēmuma kontrole vēl joprojām turpinās, norāda policija.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka par notikušo avāriju sākts kriminālprocess. Tajā policija skaidros gan šofera, gan uzņēmuma atbildību notikušajā. Savukārt šoferim pagājušajā piektdienā, 28. augustā, kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!