Foto: AFI
Naktī uz svētdienu, 27. septembri, Rīgā likumsargi aizturējuši vīrieti, kurš apzadzis sabiedriskā transporta pieturā iesnaudušos jaunieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Ap pulksten 3:30 Rīgas Zemgales iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu par zādzību Mūkusalas ielā, pieturā pie Nacionālās bibliotēkas. Policisti ieradušies notikuma vietā, kur zādzības aculiecinieki bija aizturējuši kādu 1967. gadā dzimušu vīrieti. Jaunieši pastāstījuši, ka garāmejot pamanījuši aizdomīgu vīrieti. Viņš piegājis pie kāda 1991. gadā dzimuša jaunieša, kurš sabiedriskā transporta pieturā iesnaudies, un viņam no kabatas izvilcis mobilo tālruni un naudas maku.

Aculiecinieki aizturējuši ļaundari un nodevuši likumsargiem. Aizturētais jau iepriekš vairākkārt sodīts par zādzībām, norāda policija. Pēc aizturēšanas vīrietis nogādāts policijas iecirknī.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Valsts policija izsaka pateicību drosmīgajiem jauniešiem, kuri, pamanot notiekošo, nav palikuši vienaldzīgi, bet gan notvēruši zagli un ziņojuši policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!