Foto: LETA
Otrdienas rītā Amatas novadā nepilnu 15 minūšu laikā notikuši divi ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem vienā automašīna "Toyota Yaris" nobraukusi no ceļa, negadījumā ciešot tās vadītājai un septiņus gadus vecam bērnam, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pulksten 7:50 autoceļa Drabeši-Līvi sestajā kilometrā automašīna "Toyota Yaris" nav izvēlējusies drošu un atbilstošu laika apstākļiem braukšanas ātrumu un nobarukusi ceļa. Negadījumā vieglas traumas guvusi 1963. gadā dzimusī vadītāja un septiņus gadus vecs pasažieris.

Savukārt ap pulksten 8:00 triju automašīnu sadursme notikusi autoceļa Rīga-Sigulda-Veclaicene 80. kilometrā. Sākotnējā informācija liecina, ka 1979. gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Ford Focus" nav izvēlējies drošu, ceļa segumam un laika apstākļiem atbilstošu ātrumu. Tādējādi spēkrats iebraucis pretējā joslā, kur sadūries ar divām pretimbraucošajām automašīnām.

Negadījumā nav cietušo, bet bojāti transportlīdzekļi.
Policija aicina ikvienu satiksmes dalībnieku ņemt vērā laika apstākļus un piemērot savu pārvietošanās manieri. Par drošību jādomā ne tikai tiem, kas vada transportlīdzekļus, bet arī gājējiem, skaidro policija.

Tāpat likumsargi atgādina, ka jāņem vērā, ka transportlīdzeklis nevar strauji nobremzēt uz apsniguša vai apledojuša ceļa. Tādēļ ik reizi jāpārliecinās, vai autovadītājs gājēju ir pamanījis un ir sācis bremzēt, skaidro Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!