Foto: LETA
Pagājušajā nedēļā, 5. februārī, Olaines novadā, pagriezienā uz Medemciemu, nenoskaidrots transportlīdzeklis notriecis gājēju un aizbraucis, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pulksten 20:16 autoceļa Rīga-Jelgava 12. kilometrā pagaidām nenoskaidrots transportlīdzeklis uzbrauca gājējam. Likumsargiem zināms, ka transportlīdzeklis braucis virzienā no Jelgavas uz Rīgu un pēc negadījuma pametis notikuma vietu. Negadījumā automašīnai nolauzts kreisās puses sānskata spogulis.

Avārijas aculieciniekus, kuri redzējuši negadījumu un, iespējams, ievērojuši transportlīdzekli ar nolauztu kreisās puses sānskata spoguli, policija lūdz zvanīt: 67219782, 67086942, 26653628 vai 110.

Kā savā sociālā tīkla "Facebook" profilā raksta kāds lietotājs Dzintars Dzenis, piektdienas, 5. februāra, vakarā ap pulksten 20:15 uz Jelgavas šosejas pie Medemciema automašīna, kas braukusi Rīgas virzienā, notriekusi viņa 74 gadus veco sievastēvu.

"Jā, sirmgalvis šķērsoja šoseju neatļautā un bīstamā vietā. Jā, iespējams autovadītājs nevarēja izvairīties no sadursmes. Taču tas nenozīmē, ka vajadzēja veco vīru pamest šosejas malā nomirt un pašam aizbēgt no notikuma vietas. Par laimi netālu bija visur esošie puišeļi, kas dzirdēja būkšķi un devās pētīt, kas noticis. Viņi nodrošināja, lai citas automašīnas tumsā neuzbrauktu notriektajam un arī izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību un policiju," situāciju skaidro Dzenis.

Viņš raksta, ka sievastēvs pašlaik slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā cīnās par dzīvību, jo gūtās traumas ir ļoti smagas - pilnīgi sadragāti žokļa kauli, ar stikliem sagriezta seja, konstatēts galvaskausa pamatnes lūzums, vairākās vietās lauzta kāja.

"Policijas inspektors, kurš izmeklē šo lietu, pēc notikuma vietā atrastajām atlūzām secina, ka tā bijusi tumšas krāsas (melna, zila, pelēka?) X sērijas (X3, X5, X6?) BMW automašīna. Diemžēl pašam sadursmes brīdim liecinieku nav un tātad nav arī nekādas citas informācijas. Pastāv reāla iespēja, ka autovadītājs, kurš pametis smagi cietušu cilvēku bezpalīdzīgā stāvoklī, tumsā, uz šosejas, paliks neatrasts un nesodīts," vēstī ģimenes locekļa "Facebook" ieraksts.

"Varbūt kāds ir redzējis uz ielas šādu auto ar bojājumiem, kas raksturīgi pēc sadursmes ar gājēju? Varbūt auto ar šādiem bojājumiem redzēts kādā autoservisā? Varbūt kāds ir braucis tajā pašā laikā gar notikuma vietu? Varbūt? Skaidrs, ka vainīgā atrašana un sodīšana neatgriezīs sirmgalvim veselību, bet ļoti grūti samierināties ar faktu, ka cilvēka dzīvība tiek tik zemu vērtēta," atzīst vīrietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!