Foto: Shutterstock
Liepājas Centrālkapos pirms divām nedēļām atrakts pirms trīs mēnešiem apglabātas sievietes kaps. Pēdējo desmitgažu laikā tas otrais gadījums, kad vandaļi ķērušies pie apbedījumu atrakšanas, atsaucoties uz laikrakstu "Kurzemes Vārds" vēstī portāls "liepajniekiem.lv".

Kapsētā vandaļi bija pilnībā atrakuši kapu, nocēluši zārkam vāku, bet pēcāk to apgriezuši otrādi, atlikuši atpakaļ un virsū nedaudz uzbēruši zemi. Uz notikuma vietu tūlīt izsaukta policija un nelaiķes piederīgie. Likumsargi noskaidrojuši, ka no apbedījuma vietas nekas neesot nozagts. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 228. panta 1. daļas.

Patlaban lietā notiek izmeklēšana, taču vainīgajiem par to var draudēt sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Kā laikrakstam stāstījuši Kapsētu pārvaldes darbinieki, astoņos gados Liepājā šis ir pirmais vandālisma gadījums kapos, savukārt Centrālkapu pārzine Māra Nāgelmane laikrakstam sacījusi, ka viņas 30 gadu darba laikā šis ir otrais gadījums, kad atrakts kaps. Pirmais bijis 90. gados. Toreiz atrakts bijušā Liepājas reketa karaļa Genādija Dubrovenko nošautā drauga atdusas vieta. Taču zārks bijis stingri aizskrūvēts, tāpēc ļaundariem to atvērt neesot izdevies

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!