Foto: LETA

Trešdien, 16. martā, Valsts robežsardze par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu Liepnas pagastā aizturējusi sešus Vjetnamas pilsoņus un divus personu pārvietotājus - Ukrainas pilsoņus, portāls “Delfi” uzzināja Valsts robežsardzē.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā sākts kriminālprocess. Aizturētie ārvalstu pilsoņi ievietoti Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Trešdienas rītā robežsargi apsekojuši Latvijas-Krievijas robežu un kārtējo reizi konstatējuši pazīmes, kas liecinājušas par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu. Robežsargi sākuši meklēt iespējamos pārkāpējus. Meklēšana vainagojusies ar panākumiem - Liepnas pagastā aizturēti seši valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši Vjetnamas pilsoņi un divi personu pārvietotāji - 1970. gadā un 1971. gadā dzimuši Ukrainas pilsoņi.

RObežsardzes apkopotā informācija liecina, ka kopš gada sākuma par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu kopumā aizturēti 15 Vjetnamas pilsoņi un četri personu pārvietotāji, kā arī divi Krievijas un divi Ukrainas pilsoņi. Savukārt pērn par šo likumpārkāpumu aizturēti 463 trešo valstu piederīgie, tostarp 309 Vjetnamas, 70 Irākas, 30 Afganistānas un 25 Krievijas Federācijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!