Likumsargiem pagājušajā nedēļā tikai pēc pakaļdzīšanās un šaušanas Rēzeknē izdevies aizturēt meklēšanā esošu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

10. martā neilgi pirms pusdienlaika Rēzeknē ceļu policijas darbinieki Atbrīvošanas alejas un 18. novembra ielas krustojumā pamanīja pretī braucošo automašīnu, kura acīmredzami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Policija fiksēja, ka automašīna brauc ar ātrumu 85 kilometri stundā.

Policists mēģinājis apturēt minēto automašīnu, taču vadītājs nav pakļāvies policista likumīgai prasībai apstāties. Nesamazinot ātrumu, automašīnas šoferis turpinājis braukt, apdraudot gan apkārtējo cilvēku, gan citu satiksmes dalībnieku drošību.

Ceļu policijas auto ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem sācis "Volkswagen Golf" markas automašīnas vajāšanu. Pakaļdzīšanās turpinājusies līdz Griškānu pagastam.

Policijā skaidro, ka pārkāpējs radījis reālas briesmas pārējiem satiksmes dalībniekiem, tāpēc viņa apturēšanai likumsargi veica brīdinājuma šāvienu gaisā un pēc tam sašāva auto aizmugurējo riepu.

Jau pēc brīža vadītājs netika galā ar automašīnas vadību, nobrauca no ceļa un tika aizturēts.

Pēc automašīnas apturēšanas un vadītāja personības identificēšanas policija noskaidroja, ka pie stūres bez braukšanas tiesībām un 1,88 promiļu reibumā bijis 1989. gadā dzimis rēzeknietis.

Policijā atklāja, ka pārkāpēju par dažāda rakstura noziegumiem meklēja gan Rēzeknes, gan Ludzas policija.

Tāpat policija informē, ka jaunā vīrieša biogrāfijā tā neesot pirmā reize, kad viņš vadījis transportlīdzekli alkohola vai citu vielu reibumā.

Par minēto pārkāpumu vīrietim draud administratīvā atbildība, proti, no 1200 līdz 1400 eiro naudas sods, arests uz desmit diennaktīm un autovadīšanas tiesību liegums uz četriem gadiem.

Savukārt par iepriekš pastrādātajiem noziegumiem viņam draud kriminālatbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!