Foto: AFI

Aizvadītās diennakts laikā liela platībā degušas vairākas ēkas, bet kopumā ugunsdzēsēji saņēmuši 40 izsaukumus uz ugunsgrēkiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trešdien ugunsdzēsēji devušies uz izsaukumu Naukšēnu pagastā, kur 150 kvadrātmetru platībā ar atklātu liesmu dedzis vienstāva šķūņa jumts. Savukārt Laucienes pagastā uguns 126 kvadrātmetru platībā plosījusies kādā neapsaimniekotā pusotru stāvu augstā mūra ēkā, kurai iebrucis jumts.

Trešdienas vakarā saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Silmalas pagastu, kur 80 kvadrātmetru platībā degusi dzīvojamā māja, bet tai blakus esošā saimniecības ēka degusi 100 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā sadeguši arī 15 siena ruļļi.

Ugunsgrēks dzīvojamā mājā trešdien bija izcēlies arī Puškina ielā Jūrmalā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatējuši, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dzīvojamās mājas jumts 100 kvadrātmetru platībā.

Jau ziņots, ka salīdzinot ar aizvadītajām dienām, vakar laikapstākļu ietekmē būtiski samazinājās kūlas ugunsgrēku skaits – dzēsti 24 pērnās zāles ugunsgrēki, kuros izdega vairāk kā 6,5 hektāri Latvijas zemes.

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks dzēsts Rēzeknes novada Vērēmu pagastā, kur pērnā zāle dega 3 hektāru platībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!