Foto: Valsts policija
Policisti Rīgā atraduši un atsavinājuši 3,6 miljonus nelegālo cigarešu un 2,5 tonnas nelegālā alkohola, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija saņēmusi informāciju par personu, kura, iespējams, tirgo nelegālās cigaretes. Pārbaudot saņemto informāciju, Kriminālpolicija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju 14. martā Rīgā, Mālu ielā, aizturējusi 1961. gadā dzimušu vīrieti, kurš savā garāžā uzglabājis 3 593 380 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Sankcionētā kratīšanā vīrieša dzīvesvietā policisti atraduši un atsavinājuši vēl 11 940 nelegālās cigaretes.

1961. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un ievietots izolatorā. Pret vīrieti sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti lielā apmērā. Par šādu noziegumu aizturētajam var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tāpat policija saņēmusi informāciju par personu, kura Rīgā, iespējams, tirgo nelegālo alkoholu. Pārbaudot saņemto informāciju, policisti 31. martā Rīgā, Līvānu ielā, pamanījuši automašīnu, no kuras izkāpis vīrietis un no kādas garāžas iznesis vairākas gaišas krāsas 25 litru plastikāta kannas.

Pārbaudē policija garāžā atradusi un atsavinājusi vairāk nekā 2500 litri nelegālā alkohola.

Notikuma vietā policisti aizturējuši 1967. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš saukts pie atbildības par akcizēto preču nelikumīgu apriti.

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu apriti lielā apmērā sākts kriminālprocess. Vīrietim par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!