Ceturtdien, 14. aprīlī, Rīgā likumsargi par bērnu velosipēda zādzību no kāpņu telpas aizturējuši divus vīriešus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

14. aprīlī Teikā kāds aculiecinieks pamanījis divus vīriešus, kuri no kādas mājas kāpņu telpas zog tur atstātu nepieslēgtu bērnu velosipēdu. Aculiecinieks par notikušo paziņojis policijai.

Likumpārkāpēji ar nozagto velosipēdu iekāpuši trolejbusā, bet aculiecinieks iekāpis tajā pašā trolejbusā, lai sekotu likumpārkāpējiem. Par savu rīcību aculiecinieks ziņojis likumsargiem. Vīrieši izkāpuši no trolejbusa Šmerļa ielas un Brīvības ielas krustojumā un devušies Mežciema virzienā.

Turpat netālu Rīgas Teikas iecirkņa patruļpolicisti abus iespējamos likumpārkāpējus – 1971. gadā un 1977. gadā dzimušus vīriešus – aizturējuši un nogādājuši policijas iecirknī.

Abi aizturētie jau iepriekš vairākas reizes sodīti par mantiska rakstura noziegumiem, kā arī par narkotisko vielu glabāšanu un lietošanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Valsts policija izsaka pateicību aculieciniekam, kurš palīdzēja aizturēt iespējamos velosipēda zagļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!