Foto: AFI

Svētdien ugunsgrēkā, kas bija izcēlies piecstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī, cietis apmēram 70 gadus vecs vīrietis un 79 gadus veca sieviete, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Abi cietušie saindējušies ar dūmiem.

Dzīvoklī četru kvadrātmetru platībā degušas sadzīves mantas.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās laika posmā no 30. aprīļa plkst. 6:30 līdz 2. maija plkst. 6:30 VUGD saņēmis 188 izsaukumus, no kuriem 138 bijuši uz ugunsgrēku dzēšanu un 31 uz glābšanas darbiem, bet 19 no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsējiem nācies dzēst 48 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 32 hektāri. Šogad reģistrēti jau 2385 kūlas ugunsgrēki. VUGD aicina iedzīvotājus nededzināt kūlu un, sakopjot neapsaimniekotās teritorijas, iztikt bez pērnās zāles dedzināšanas. Kūlas dedzināšana apdraud ne tikai cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, bet arī rada būtisku kaitējumu dabai.

Tāpat ugunsdzēsēji devušies arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, riepas, meža zemsedze, krūmi un koki, elektrības stabs, trīs vieglās automašīnas, divas dārza mājas, divas pirtis, divas neapsaimniekotas ēkas, trīs šķūņi, ēkas dūmvada siltumizolācija un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!