Foto: Valsts policija
Nedēļas laikā policistiem Latgalē izdevies izņemt gandrīz pusmiljonu nelikumīgo cigarešu, kā arī vairāk nekā 330 litrus alkohola, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Saistībā ar atrastajām precēm Daugavpilī aizturēts viens, bet Rēzeknē aizturēti četri vīrieši.

Pirmā nelikumīgo cigarešu izņemšana notikusi Rēzeknes novada Lendžu pagastā. Operatīvos pasākumu laikā sadarbībā ar Valsts robežsardzi policisti apturējuši kādu automašīnu ar kuru pārvietojušies 1990. gadā un 1984. gadā dzimuši vīrieši. Apturētās automašīnas bagāžas nodalījumā likumsargi atraduši vairākas kastes ar cigaretēm. Policija skaidro, ka tās, iespējams, izmestas no braucošā vilciena.

Pavisam tika izņemtas vairāk nekā 100 000 cigaretes bez Latvijas akcīzes marķējuma. Turpinot darbu, policija aizturējusi arī divus mašīnistus no Krievijas – 1985. gadā un 1987. gadā dzimušus vīriešus.

Foto: Valsts policija

Vēl viena nelikumīgo akcīzes preču izņemšana notikusi Daugavpilī. Tur, kādā garāžā, policisti atraduši lielu daudzumu cigarešu un alkoholiskos dzērienus. Garāžā 1968. gadā dzimis vīrietis glabājis un izplatījis nelikumīgās preces.

Kratīšanā kopumā izņemtas 355 000 cigaretes un 332 litri dažāda alkohola. Policija atklāj, ka saimnieks pārdevis atšķaidītu spirtu dažāda tilpuma pudelēs ar zināma degvīna zīmola etiķetēm.

Abos gadījumos sākti kriminālprocesi un turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!