Foto: stock.xchng
Rīgas rajona prokuratūras prokurore aprīļa beigās tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par amfetamīna ievadīšanu savai meitai pret viņas gribu ar mērķi viņu izvarot.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā, vīrietis ievadījis meitai narkotiskās vielas, draudot lietot vardarbību, kā arī pielietojis to, lai realizētu savu nodomu meitu izvarot un veikt ar viņu dažādas citas seksuāla rakstura darbības.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības arī par savas meitas izvarošanu, izmantojot cietušās personas bezpalīdzības stāvokli, kā arī par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, izmantojot cietušās personas bezpalīdzības stāvokli un lietojot vardarbību.

Līdz ar to vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 159. panta 1. daļas, Krimināllikuma 160. panta 2. daļas, Krimināllikuma 252. panta 1. daļas un Krimināllikuma 252. panta 3. daļas.

Par izvarošanu vīrieti var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem, bet par seksuālo vardarbību, ko viņš vērsis pret savu meitu, vīrieti var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt pret narkotisko vielu ievadīšanu pret personas gribu, ja persona ir bijusi nepilngadīga, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!