Foto: Scanpix
Pērnā gada decembrī Gaiļezerā noslīkušā Kristiāna Kārkliņa paziņas un draugi pauž neticību par to, ka puisis no dzīves izvēlējies aiziet labprātīgi, taču norāda uz azartspēļu atkarību, kas puisī rosinājusi arī depresīvu izturēšanos un noslēgšanos sevī, ceturtdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

2015. gada decembra rītā Kristiāns izgājis no savas dzīvesvietas Mežciemā un it kā devies uz sabiedriskā transporta pieturu, lai brauktu uz darbu. Taču tā vietā iebridis Gaiļezerā vairākus desmitus metru no krasta. Puisis neprata peldēt. Viņa mirstīgās atliekas atrada 15. decembrī, notikumus rekonstruējis laikraksts.

"Latvijas Avīzes" uzrunātie puiša paziņas, ģimenes locekļi un draugi pauduši neticību, ka puisis izdarījis pašnāvību, jo par to nekas neesot liecinājis. "Pat tad, ja Kristiāna nāvē nav vainojams kāds ļauns cilvēks, viena nelaimes nesēja ir skaidra: tā ir atkarība no azartspēlēm, totalizators. Latvijā legāla lieta, kas lielās problēmās un pat kapā novedusi daudzus cilvēkus, arī jaunus, gudrus, stiprus, kāds bija Kristiāns," raksta laikraksts.

Kristiāna vecāki Iveta un Armands atceras, ka iepriekšējā vakarā palūdzis 85 eiro, lai nomaksātu kādu parādu "ātro kredītu" firmai. Jaunieša tēvs stāstījis, ka Kristiānam pēdējā laikā bija sakrājušies aptuveni 2000 eiro lieli parādi, taču lielākā daļa esot bijusi nomaksāta.

Par parādiem vecāki nav priecājušies, taču milzīgu problēmu arī no tā neesot taisījuši. Tā vietā parādus kopīgiem spēkiem nomaksājuši.

Pazušanas dienā, 2015. gada 3. decembrī, Kristiāns no rīta piecēlies un taisījies uz darbu. Paēdis brokastis, paņēmis līdzi darba dokumentus, pusdienas un darba identifikācijas karti un devies ierastā gājienā uz sabiedriskā transporta pieturu. Pie Rīgas Medicīnas koledžas kopmītnēm video kameras viņu fiksējušas pulksten 7.06, raksta laikraksts, bet pēdējais signāls no Kristiāna telefona saņemts pulksten 7.21.

Arī pēdējo dienu izejošie zvani un īsziņas, kā arī policijas izpētītie ienākošie zvani un īsziņas nav bijuši aizdomīgi vai ļaunu vēstījoši.

Kristiāna vecākā māsa Dace laikrakstam paudusi neizpratni, kāpēc brālis, ja vēlējies noslīcināties, nav pa taisno devies uz ezeru. "Latvijas Avīze" raksta, ka ģimene Kristiānu sākusi meklēt jau pulksten 10, jo pulksten 9 zvanījuši Kristiāna kolēģi informējot, ka viņš nav ieradies darbā. Tāpat radinieki vērsušies policijā ar iesniegumu un sazinājušies ar organizāciju "bezvēsts.lv". "Mums būtu gribējies, lai policija strādā aktīvāk un profesionālāk, bet saprotams, ka mums bija ļoti lielas emocijas," laikrakstam stāstījusi jaunieša ģimene.

Puiša tēvs arī apmeklējis "Optibet" spēļu zāli Deglava ielā, kurā mēdzis iegriezties Kristiāns. Tur personāls tēvam apgalvojuši, ka pēdējā laikā Kristiāns tur neesot redzēts. Ģimene vērsusies arī pie ekstrasensa, kurš norādījis uz konkrētu garāžu, taču šī informācija bijusi aplama.

Meklējot pazudušo jaunieti, policijas ūdenslīdēji pārmeklējuši ezeru, taču puiša mirstīgās atliekas nav atraduši. Organizācijas "bezvests.lv" vadītājs Alekandrs Faminskis sadabūjis zemūdens robotu, kurš 14. decembrī fiksējis aizdomīgu vietu. Izsaukti policijas ūdenslīdēji, kuri nākamajā dienā Kristiānu atraduši ezerā vairākus desmitus metru no krasta.

Kristiāna radinieki joprojām netic, ka puisis izdarījis pašnāvību, un tēvs laikrakstam paudis pārliecību, ka ar laiku atklāsies patiesie viņa dēla nāves cēloņi. "Latvijas Avīze" gan norāda, ka pēc kāda laika Kristiāna rakstāmgalda atvilktnē ģimene atradusi nama ārdurvju ieejas čipu, bet viņa profils sociālajā tīklā "Facebook" bijis izdzēsts.

Laikraksts atklāj, ka puisim bijusi azartspēļu atkarība. No ģimenes teiktā izriet, ka ar totalizatoru Kristiāns aizrāvies trīs gadus un šajā laikā paspēlējis kopumā ap 5000 eiro. Savukārt azartspēļu kompānijas "Optibet" vadītājs Aigars Zviedris laikrakstam neatklāj, par kādām summām un cik daudz spēlējis Kristiāns.

Par azartspēļu spēlēšanu Kristiāns izstāstījis tikai ģimenei, kura puisim centusies palīdzēt. Aptuveni četrus mēnešus viņš no spēlēšanas atturējies, bet tad atkal norāvies. Kristiāns gan mācējis apstāties, jo mantas no mājām nav pazudušas, nopircis sev jaunāko telefonu, jaunu datoru, pulksteņus, paticis labi ģērbties, atklāj laikraksts. "Optibet" darbinieces ģimenei atklājušas, ka Kristiāns esot gan vinnējis, gan zaudējis lielas summas, bet puiša elektroniskais pasts liecinājis, ka viņš trīs gadus no ātro kredītu firmām aizņēmies naudu.

Jau ziņots, ka pērnā gada nogalē Valsts policija lūdza palīdzību bezvēsts pazuduša jaunieša – Kristiāna Kārkliņa – meklēšanā.

Toreiz policija vēstīja, ka jaunietis pēdējo reizi redzēts 2015. gada 3. decembrī ap pulksten 7:00, kad viņš izgājis no savas dzīvesvietas Mežciemā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!