Foto: F64

SIA "Maxima Latvija" Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā 18. maijā vērsusies ar iesniegumu, kurā pausts lūgums Zolitūdes traģēdijas krimināllietas materiāliem pievienot vairākus desmitus dokumentu, kuros apliecināta vienreizēja pabalsta izmaksa sagruvušā Priedaines ielas "Maxima" veikala darbiniekiem.

Ar iesniegumu tiesā vērsies uzņēmuma aizstāvis zvērināts advokāts Oskars Rode. Šāds lūgums pamatots ar to, ka tiesā tiesa un procesa dalībnieki lūdz sniegt liecības par naudas summām, kuras cietušie saņēmuši saistībā ar notikušo jumta nogruvumu veikalā. Advokāts norādījis, ka šie jautājumi ir būtiski un atsevišķi liecinieki jau ir snieguši informāciju par "Maxima Latvija" attiecīgajā veikalā strādājošajiem darbiniekiem izmaksāto vienreizējo pabalstu 500 latu apmērā, taču pirmstiesas izmeklēšanā nav veikta pārbaude par šo faktu. Tāpēc uzņēmums uzskata, ka šis fakts jāpierāda un lūdz pievienot dokumentus, kas apliecina vienreizējā pabalsta izmaksāšanu.

Prokurori tiesā norādīja, ka pret šo dokumentu pievienošanu lietas materiāliem neiebilst. Arī citiem procesa dalībniekiem iebildumu nav.

Līdz ar to tiesa lēma lietas materiāliem pievienot dokumentus par pabalsta izmaksu uz vairāk nekā 89 lapām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!