Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Ceturtdien, 19. maijā, Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki Pārdaugavā aizturējuši divus dzērājšoferus, no kuriem viens pie sarkanā luksofora signāla aizsnaudies, portāls "Delfi" noskaidroja Valsts policijā.

Kurzemes pārvaldes darbinieki patrulēšanas laikā ievērojuši "Opel" markas automašīnu, kas vadīta nepārliecinoši. Tās vadītājs vairākas reizes ietriecies brauktuves labajā apmalē, kā arī nepamatoti pārslēdzis automašīnas pagrieziena signālus. Kārtības sargi norīkojuši šoferi spēkratu apturēt.

Apskatot transportlīdzekli, pašvaldības policisti pamanījuši, ka automašīnai nav piestiprināta aizmugurējā numurzīme, kā arī bojāta automašīnas virsbūve un pārsista riepa. Pārrunu ar automašīnas vadītāju laikā pašvaldības policistiem radušās aizdomas, ka viņš ir lietojis alkoholu. Tāpēc uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki.

Likumsargi pārbaudījuši alkohola koncentrāciju izelpā, ar ko apstiprinājušās aizdomas par alkohola lietošanu. Personas izelpā konstatētas 2,40 promiles.

Jautājts par automašīnas virsbūves bojājumiem autovadītājs atzinis, ka netālu atdūries pret ceļa apmali un, iespējams, notikusi sadursme ar citu transportlīdzekli.

Darbu ar iereibušo transportlīdzekļa vadītāju turpinājusi Valsts policija.

Līdzīgi notikumi norisinājušies arī Vienības gatvē, kur Zemgales pārvaldes darbinieki patrulēšanas laikā ievērojuši "Renault" markas automašīnu, kas apstājusies pie luksofora un pie atļautā luksofora gaismas signāla turpinājusi stāvēt.

Pieejot pie transportlīdzekļa, konstatēts, ka tā vadītājs pie stūres aizmidzis. Pašvaldības policisti autovadītāju pamodinājuši. Pārrunās ar automašīnas vadītāju pašvaldības policistiem radušās aizdomas, ka viņš, iespējams, ir alkohola reibumā.

Nododot informāciju Valsts policijas darbiniekiem, autovadītājs pēkšņi sācis braukt un izraisījis sadursmi ar citu transportlīdzekli.

Darbu notikuma vietā pārņēmuši Valsts policijas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!