Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Pirmdien, 30. maijā, RĪgas pašvaldības policija aizturējusi divas personas, kuras atteikušās maksāt par braucienu no Jūrmalas un mēģinājuši uzbrukt taksometra vadītājam, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

Pie Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbiniekiem vērsies pēc palīdzības kāds taksometra vadītājs. Viņš kārtības sargiem pastāstījis, ka divas personas, kuras atvestas no Jūrmalas, atsakās maksāt par taksometra pakalpojumiem.

Turklāt viens no pasažieriem stiprā alkohola reibumā izturējies pret taksometra šoferi agresīvi, pat centies uzbrukt. Uzbrukuma mēģinājuma dēļ taksometra šoferis uzbraucis ietves apmalei, un transportlīdzeklim radīti bojājumi, kuru dēļ tam nevarēja pārslēgt ātrumus.

Veicot personas datu pārbaudi, pašvaldības policisti konstatējuši, ka agresīvā pasažiera līdzbraucēja izsludināta meklēšanā un viņai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Agresīvais vīrietis un viņa kompanjone aizturēti.

Visas notikumā iesaistītās personas nogādātas Valsts policijā turpmākai lietvedībai.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka personai, kas taksometru izsaukusi, par atteikšanos apmaksāt taksometra izsaukumu, ja izpildīti taksometra pasūtījuma nosacījumi uzliek naudas sodu 15 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!