Foto: LETA
Jelgavā Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši agrāk tiesātu vīrieti, kurš sestdien Stacijas parkā, pielietojot vardarbību, aplaupījis 1974. gadā dzimušu vīrieti, portālu "Delfi" informē Valsts policija.

Sestdien VP tika saņemta informācija, ka ap pulksten 2.30 Jelgavā, Stacijas parkā, aplaupīts 1974. gadā dzimis vīrietis. Vīrietim tika nolaupītas personīgās mantas.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka, pirms pastrādāta laupīšana, vienā no spēļu zālēm abi vīrieši kopīgi iedzēruši, bet pēc tam viens no viņiem nolēmis aplaupīt otru.

Viņš gaidījis cietušo iznākam no spēļu zāles un sekojis līdz Stacijas parkam, kur viņu aplaupījis.

Saņemot informāciju par notikušo, policisti sāka meklēšanu. Drīz par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēja 1986. gadā dzimušu vīrieti, pie kura tika izņemta arī daļa no nozagtajām mantām.

Aizturētais ir iepriekš tiesāts un tikai 2015. gadā atbrīvots no ieslodzījuma vietas.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta vīrieša saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!