Foto: AFI
Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 24 ugunsgrēki, kuros gājis bojā viens cilvēks, bet vēl divi cietuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst. 15.36 tika saņemts izsaukums uz Vecpiebalgas novada Dzērbenes pagastu, kur dega vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deviņu kvadrātmetru platībā deg automašīna un blakus esošie siena ruļļi.

Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 29 gadus vecs vīrietis. Plkst.16.33 ugunsgrēks tika likvidēts un tā apstākļus skaidros Valsts policija.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā, 1987. gadā dzimis vīrietis vadījis "Škoda Liaz" markas auto, nav izvēlējies atbilstošu braukšanas ātrumu, tāpēc automašīna nobraukusi no ceļa braucamās daļas un ieskrējusi kokā. Pēc tam automasīna aizdegusies.

Policijas preses pārstāve Sintija Gulbe norādīja, ka avārija notikusi ap pulksten 15:00. Sākotnējā likumsargu informācija liecina, ka, iespējams, bojā gājušais automašīnas vadītājs dažas minūtes pirms negadījuma izraisījis negadījumu turpat Dzērbenē, ietriecoties stāvošā automašīnā.

Policijā sākta notikušā izmeklēšana, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus un vīrieša nāves cēloni.

Plkst.17.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Jura Mātera ielu Aizputē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsēji konstatēja, ka pusotru stāvu dzīvojamā mājā deg sadzīves mantas 0,5 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā ar dūmiem saindējās divi bērni, kuri tika hospitalizēti. Plkst. 17.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

Visticamāk, ugunsgrēks izcēlies bez uzraudzības atstātas sveces dēļ.

Trešdien 18 ugunsgrēki dzēsti novados, divi - Rīgā, bet četri - citās pilsētās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības pagarinātājs, sausā zāle, zari, lapas, skaidas, šķelda, malka, koka dobums, sadzīves mantas, vieglā automašīna, šķūņa jumts, pirts, angāra tipa ēka un dzīvojamā māja.

Diennakts laikā VUGD darbinieki arī veikuši astoņus glābšanas darbus - divus novados, trīs - Rīgā, bet vēl trīs - citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 8194 ugunsgrēki, kuros cietuši 235, bet gājuši bojā 66 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!