Foto: Valsts policija

Valsts policija novembra izskaņā Rīgā aizturējusi trīs vīriešu kompāniju, kura piekāvusi un aplaupījusi kāda dzīvokļa saimnieku, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

24. novembrī ap pulksten 19:30 pie kāda dzīvokļa saimnieka durvīm Rīgā, Bauskas ielā, piezvanījuši trīs vīrieši. Dzīvokļa saimnieks vienu no vīriešiem pazinis, tāpēc ielaidis trijotni savā īpašumā.

Ienākuši dzīvoklī, vīrieši dzīvokļa saimnieku piekāvuši un nolaupījuši viņam planšetdatoru, televizoru un divus mobilos telefonus. Ļaundari ar nolaupītajām mantām devušies prom. Saimnieks par notikušo informējis Valsts policiju.

Policisti sākuši izmeklēšanu, kurā noskaidrojuši aizdomās turēto vīriešu identitāti. Noskaidrojot viņu atrašanās vietu, 30. novembrī policisti visus vīriešus Rīgā aizturējuši.

Aizturētie dzimuši 1972. gadā, 1974. gadā un 1979. gadā. Visi jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Patlaban policija turpina skaidrot precīzākas notikušā detaļas. Policistiem izdevies atgūt daļu no nolaupītajām mantām.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas - par laupīšanu personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vienam no aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem – policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!